sunnuntai 21. elokuuta 2016

GOLFALOITTELIJA + KILPAILEMINEN

Olen aina ollut liikunnallinen ja kuntoillut, mutta en ole harrastanut yhtäkään lajia niin hartaasti, että olisin päätynyt kilpailemaan lajissa. Ajatus kilpailemisesta on kuitenkin kutkuttanut, sillä olen aina ollut kilpailuhenkinen ja tykännyt eri peleistä. Oikeata lajia ei ole tullut vain aikaisemmin vastaan, kunnes aloitin golfin.

Golf on täydellinen laji kilpailuhenkisille ihmisille. Kilpailuja on kaiken tasoisille pelaajille ja paljon. Suurin osa klubikisoista käydään henkilökohtaisena pistebogey (PG) -kilpailuna, joka tarkoittaa että pisteet lasketaan oman tason mukaan. Näin ollen kokeneemmat ja "einiinkokeneet" pelaajat voivat osallistua samoihin kisoihin. Golf on kilpailua etenkin itseään vastaan ja siksi händärin laskeminen tuntuu aina voittamiselta. 

Kisahumua

Rangepallot odottivat aamulla Anna Golf Tour- kilpailijoita
Olin eilen ensimmäisissä "virallisissa" kisoissani Anna Golf Tourilla, jossa kilpakumppanini kertoivat, että he aloittivat molemmat kisaamisen heti ensimmäisenä kesänä, kun händärikin oli vielä 54. Olin erittäin vaikuttunut naisten rohkeudesta. Olisikohan minusta ollut siihen viime kesänä? Pelini takkuili koko ensimmäisen kesän, sain vasta syksyllä laskettua hieman händäriä. Tänä kesänä olen treenannut ahkerasti rangella ja pelannut paljon, joten olen saanut laskettua händäriäni 29,5:een. Nyt pysyn sujuvasti mukana peleissä ja kynnys osallistua kisoihin on matalampi. 

Tosin pelin sujuvuudesta ei kannata liikaa murehtia, sillä pistebogey-pelissä pallon voi ja on suotavaakin nostaa, jos lyöntejä on tullut jo liikaa (eli et saa enää händäriisi nähden pisteitä kyseisestä väylästä).Näin ollen ei tarvitse pelätä vaikka tapahtuisi katastrofi väylällä ja tuntuisi ettet pysy muiden mukana. Turha jäädä pakolla sutimaan, vaan kannattaa napata pallo taskuun ja jatkaa seuraavalla väylällä. Lyöntipelissä on pakko lyödä loppuun asti, mutta niihin kannattaakin osallistua vasta kun peli kulkee erittäin sujuvasti. 

Aurinko Golf on kaunis kenttä, jonka maisemia kaunistaa upeat omenapuut, joista voi vaikka napata evääksi omenan

Aurinko Golfin paikallissääntöjen mukaan omenapuista vapautuu rangaistuksetta

Ensimmäiset  18-reikäiset kisani Anna Golf Tourilla sujui eilen mukavasti, vaikka tällä kertaa en päässyt juhlimaan bogeypisteillä. Kilpailu järjestettiin Auringo Golfisssa Naantalissa ja koko päivän paistoi nimensä mukaisesti aurinko ja kisatunnelma oli todella rento. Pelikaverini opastivat kentässä ja etiketissä.

Päivä oli superhauska, vaikka hieman jäi harmittamaan että kierrokseni ei sujunut. Tein muutamia bogeja ja tuplia, mutta muutama väylä meni ikävä kyllä ilman pisteitä. Ainakin sain arvokasta kokemusta ja kisanälkä kasvoi. Rupesin heti illalla katsomaan Golfliiton nettisivuilta kisakalenteria ja sopivia kisoja itselleni. Ensi kesäksi aion tehdä kisasuunnitelman ja ilmoittautua haluamiini kisoihin etukäteen. 

Mikäli haluat osallistua kaverin kanssa golfkisoihin niin kannattaa mennä vaikka scramble-kisoihin, joita järjestetään todella paljon. Scramble on hieman helpompi pelimuoto, sillä parin molemmat pelaajat lyövät aina  ja peliä jatketaan siitä kumman pallo on paremmassa paikassa. Greensome on myös loistava pelimuoto pareille, täältä voi lukea greensome-pelikokemuksestani. 

Olisi kiva kuulla muiden ajatuksia kilpailemisesta ja kilpailuista! Tietääkö joku hyviä kisoja? Milloin menit ensimmäisiin kisoihisi? Mitä mieltä olet golfkisoista? Minkälaisia golfkisoja pitäisi olla enemmän/vähemmän?

Kuva: GolfPiste Events 







Follow my blog with Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti