sunnuntai 15. tammikuuta 2017

10 SYYTÄ ALOITTAA GOLF

Vuoden alussa moni miettii uuden harrastuksen aloittamista. Alla 10 perustelua miksi golf on mielestäni yksi parhaimpia tapoja viettää vapaa-aikaa ja miksi kannattaisi aloittaa nimenomaan golf.



1. Hauskanpito ystävien kanssa.
Golffia ei tarvitse ottaa vakavasti ja hampaat irvessä itseään vastaan kilpaillen. Golffin voi ottaa puhtaasti hauskana tapana viettää aikaa ystävien kanssa, kuitenkin samalla urheillen. Kierrosten jälkeen voi jäädä ystävien kanssa klubitalolle nauttimaan auringosta, kauniista ja siististä maisemista vaikka syöden tai nauttien drinksut. Tai miksi et lähtisi tyttökavereiden kanssa porukalla viettämään vaikka hemmotteluviikonloppua golffaten.

2. Golf sopii kaikille.
Golffia voivat pelata lapset, mummut, sedät, naapurit ja serkut. Laji ei katso sukupuolta, ikää tai kuntoa, mutta on silti hyvää urheilua. Kävelykilometrejä tulee parhaimmillaan noin 12km ylä-ja alamäissä ja siihen päälle bägin kanto tai kärryjen työntö. Kestävyyskunto hiipii kovaksi salakavalan nopeasti.

3. Golf on palkitsevaa ja herättää erilaisia tunteita. 
Golfissa onnistumiset ovat palkitsevia ja luovat uskoa itseen. Toisaalta se pätee myös toisin päin, juuri kun luulit osaavasi pelin, niin eteen saattaa tulla karmein kierros ikinä. Mutta samaa tapahtuu ammattigolffareille, joten älä lannistu liikaa. 





4. Sinulla on siihen aikaa.
Tuttavani kommentoivat usein, että alkaisivat golffaamaan jos olisi siihen aikaa. Mikäli haluat golffata niin siihen järjestyy aikaa, sama pätee muihinkin asioihin. Aika on järjestelykysymys. Voit pelata niin monta väylää kuin haluat ja ehdit eikä ole tietenkään pakko pelata täyttä kierrosta. Usein töiden jälkeen ehtii hyvin pelata puolikkaan kierroksen eli 9 reikää, sillä se vie noin 2 tuntia. Ulkoilun päätteeksi on hyvä olo henkisesti ja fyysisesti.

5. Luonto ja ulkoilu esteettisessä ympäristössä.
Golffatessa tulee ulkoiltua ja luonto näyttäytyy yleensä hyvin kauniina. Metikössäkin tulee vietettyä aikaa palloa etsien välillä enemmän ja välillä vähemmän. Joskus pelien aikana kentillä tai niiden laidoilla näkee eri eläimiä. Golfkentät ovat myös hyvin hoidettuja ja kauniita. Mikä sen rentouttavampaa kuin viettää aikaa hyvin hoidetussa ja esteettisessä ympäristössä. 

6. Hyvä kunto ja pitkä ikä. 
Golffarit pysyvät hyvässä kunnossa. Useiden tutkimusten perusteella golffarit elävät pidempään ja golf estää dementoitumistakin. Golf on hyväksi niin kropalle kuin korvien väliin. 18-reikäisen kierroksen pelaaminen polttaa vähintään 900 kaloria..

7. Voit juoda (ja syödä) kun pelaat.
Lajin sääntöihin kuuluu, että kun teet birdien eli yhden lyönnin alle parin niin saat ottaa birkkupullosta huikan ja tapana on tarjota muillekin. Miksei joskus kesäisenä päivänä bägiin voisi ottaa mukaan kylmän oluenkin tai pienen kuohupullon, jos siltä tuntuu. Suuremmat juomingit kannattaa ehkä kuitenkin jättää klubitalolle... Mikäli pelaat 18 reikää niin on hyvä varata mukaan myös eväitä ja pelin puolivälissä on usein mahdollisuus ostaa klubitalolta tai kioskilta vaikka lämmin kahvi, sämpylä tai raikasta juotavaa mukaan. 






8. Hieno pelinhenki. 
Golffarit ovat hyväkäytöksistä porukkaa ja etikettiin kuuluu kunnioittaa kanssapelaajia. Toisen puttilinjalle ei saa astua ja pelikavereita autetaan etsimään hukkunutta palloa. Kiittäminen ja kätteleminen kuuluu pelin aloitukseen ja lopetukseen. Golffareiden käytöstavoista voitaisiin ottaa mallia muissakin lajeissa tai ylipäätään arjessa.

9. Mindfulness. 
Jos haluat oppia hallitsemaan paremmin tunteita kuten kiukunpurkauksia, turhautumista, kärsimättömyyttä ja itseluottamusta. Golf tarjoaa matkan pään sisään ja opit hallitsemaan näitä tunteita ajan mittaan golffin avulla, jos haluat.

10. Yhteisöllisyys.
Golffarit kuuuluvat aina johonkin seuraan ja oman seuran jäsenille tarjotaan erilaisia tapahtumia, illanviettoja ja kilpailuja. Kaikkia yhdistää yhteinen intohimo eli golf. Golffin avulla pääset myös verkostoitumaan erilaisten ihmisten kanssa.




BONUS 11. Sosiaalisuus ja omaa aikaa.
Golf on sosiaalinen laji, mutta myös omaa aikaasi. Voit lähteä pelaamaan kierroksen yksin, kavereiden kanssa tai lyöttäytyä tuntemattomien kanssa samaan lähtöön niin kuin pelin henkeen kuuluu. Joka tapauksessa kentällä pelaaminen on omaa aikaasi ja hemmottelua.

Oletko samaa mieltä? Kommentoi alle ja kerro miksi sinä aloitit golffin?

1 kommentti:

  1. Moi :) olipa mukava, kun löysin sattumalta tämän sinun blogin. Golf aiheisia bolgeja ei oiken tahdo löytyä.

    Olen kaksikesää vanha golfari ja golf on siitä hieno laji, että siinä ei ole koskaan valmis. Golfin ansiosta olen saanut paljon uusia ystäviä ja samalla se on minun ja mieheni yhteinen harrastus. Mieheni on pelannut jo kauan ja nyt on minunkin vuoro, kun lapset on jo isoja :)

    VastaaPoista