sunnuntai 8. tammikuuta 2017

HELLY GOLF TREENIT – PRO JA TRACKMAN APUNA HARJOITTELUSSA

Talvella on helppo käydä treenaamassa swingiä ja pitämässä yllä golffysiikkaa hallissa, mutta ilman PROn tuntia tai tietokoneen analytiikkaa (kuten Trackman) on vaikea kuitenkaan pureutua kovin tarkasti omaan lyöntiin. Useimmissa halleissa seinä tulee vastaan nopeasti ja on vaikea hahmottaa miten pallo oikeasti lähti... 

Kävin äskettäin tarkoituksella PROn tunnilla, joka käytti opetuksessa apunaan Trackmania, sillä halusin saada tarkemmat tiedot lyöntitekniikastani. Trackman on luotettava ja tarkka analysaattori.

Mittaamassa rautamailojen pituuksia Trackman-simulaattorissa rangella


Löin ensin normaalisti Trackmannin kameran edessä, jotta saatiin analyysi miltä lyöntini näyttää lukujen valossa. Sen jälkeen katsottiin PROn kanssa mitkä olivat ongelmakohdat. Tietokone näytti useita lukuja ja termejä, joita en olisi itse osannut analysoida. Onneksi PRO oli kertomassa ja selittämässä.

Omalla kohdallani parannettavaa oli erityisesti mailan tulokulma sen osuessa palloon eli ”attack angle” sekä "smash fact" eli osuman tarkkuus, jonka olisi hyvä olla lähempänä 1,5. Omalla kohdalla luku oli 1,2 paikkeilla, joten paljon menee lyönnissä "energiaa hukkaan". Mikäli saan tätä tarkemmaksi niin lyönteihin pitäisi tulla pituutta lisää.

Trackman raportti kertoo totuuden...


Trackmaniin suoritetut lyönnin tallentuvat Trackmanin järjestelmään ja nettisivuille, jotta pääset helposti käsiksi lyöntidataasi milloin vain kunhan olet luonut tunnukset.

Sain PROlta alla olevat kommentit ja tiedän nyt mihin keskittyä tulevissa treeneissä..
  • Pallo hieman lähemmäksi vasenta jalkaa, kapeampi stanssi ja kumarru enemmän pallon päälle. Grippi oli kuulema hyvä.  → huh, edes jotain hyvää).
  • Aloita taaksevienti hartioilla, kun maila on vaakatasossa niin katso että lapa olisi selän asennon kaltainen. → Tähän oli hyvä apu hallissa oleva peili. 
  • Vasen etupolvi ei saa kääntyä taakseviennissä oikealle vaan sen pitäisi olla enemmänkin jalkaterän kanssa samassa linjassa →  En ollut huomannut, että se liikkuu niin paljon backswingissä
  • Alastulo jaloilla/lantioilla niin, että vasen jalka suoraksi osumaan ja lantio auki. Tätä voi treenata lyöden jalat maassa, mutta silti niitä käyttäen. → Ei niin helppoa :)
Näiden neuvojen pohjalta on hyvä jatkaa talvitreenejä ja katsoa tilannetta taas muutaman viikon päästä.

 

Kävin myös simulaattorissa tarkistamassa nykyiset lyöntipituudet eri mailoilla. Pituudet olivat lyhyempiä kuin viime kesänä, mikä johtuu todennäköisesti uudistuneesta swingistäni. Toivotaan, että pituutta tulisi talvitreenaamisen myötä lisää.

S: 70m
50: 75m
P: 90m
9:100m
8:110m
7:114m
6:123m
5:117m
H:120m
D: 160m

Onko muilla kokemusta Trackmanista? Onko ollut hyötyä omissa treeneissä?










































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti