maanantai 15. elokuuta 2016

OLYMPIAGOLFIN HUUMAA

Eilen illalla todistettiin huippujännittävää Olympiagolfin neljättä finaalipäivää, jossa kultamitalitaisto käytiin erittäin tiukkana ruotsalaisen Henrik Stensonin ja britti Justin Rosen välillä. Kilpailu oli niin kutkuttavan jännittävä, että hyvä etten pudonnut sohvalta kilpailua seuratessa. Tsemppasin ruotsalaista Stensonia, jonka kohdalla peli ratkesi viimeisellä väylällä lähipelissä, kun chippi griinille jäi hieman liian lyhyeksi ja sen vuoksi puttimatka kohtalokkaan pitkäksi. Justin Rose puolestaan chippasi oman pallonsa helpomman puttimatkan päähän. Stensonin pitkä putti ei mennyt sisään, mutta Rosen meni. Finaali käytiin hyvin tasaisena aina viimeiseen väylään asti, joten kisa piti tiukasti otteessaan aina viimeiseen väylään asti.



Olympiagolfin katsominen on ollut hauskaa, sillä kilpailijoiden tunteisiin on pystynyt samaistumaan vahvasti. Huippugolfarit käyvät läpi tismalleen samoja haasteita kuin itse kotikentällä, mutta eri mittakaavassa. Huipullakin  mahtuu kierrokselle bogeja ja tuplabogeja. Usealla  pelaajalla meni finaalissa lyhyet tai pidemmät putit vain millimetrejä ohi reiästä ja pallot saattoivat lipua yllättävänkin kauas lipusta. Voimankäyttö putatessa ei ole aina parhaimmillakaan pelaajilla hallussa. Pallon lipuessa vain millin reiästä ohi näki pelaajan harmistuksen ilmeistä ja eleistä ja jollakin lensi jopa putteri griinille, kun ärsytys kasvoi niin suureksi. Ei kaikki golfarit ole hillittyjä viilipyttyjä, edes olympialaisissa. Peli kuohuttaa tunteita ja finaali käydäänkin lähinnä pään sisällä. Sekä Stensonilla että Rosella avaukset kaarsivat viimeisellä väylällä vinoon yleisön sekaan. Mikko Ilonen kärsi finaalikierroksella vasemmalle menevistä avauksista. Australian Marcus Fraser johti kilpailua kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen, mutta kolmannella kierroksella putosi reilusti kärjestä. Viimeisellä kierroksella, kun pahin paine oli poissa nousi Fraser taas ja sijoittui lopulta 5:neksi. Osa pelaajista kävi vielä viime hetkillä tiiboksissa vaihtamassa mailan. Epävarmuutta ja varmistelua. Tuttuja juttuja myös itselle kentällä.

Golfin Olympiakulta ratkeaa neljän kierroksen yhteistuloksen perusteella. Kisa käydään luonnollisesti lyöntipelinä, sillä ammattilaisilla händäri on 0.00 eli kentän par. Väylien yhteislyöntimäärä ratkaisee.

Odotan kovasti tällä viikolla naisten Olympiagolffia ja tsemppaan Suomen naisgolfareita Noora Tammista ja Ursula Wikströmiä. Seuraan myös mielenkiinnolla Ruotsin Anna Nordqvistia ja Pernilla Lindbergiä. Sekä tietenkin maailman huipulla olevaa nuorta Lydia Ko:ta, josta kaikki tällä hetkellä puhuvat. Ja Jenkkien Lexi Thompsonia ja Stacy Lewistä. Harmi, kun Michelle Wie ei vielä päässyt mukaan kisoihin. Joka tapauksessa naisgolfareiden kärki on paikalla ja kisoista tulee mielenkiintoiset. Samalla pitää tällä viikolla valmistautua henkisesti omiin kisoihin, jotka ovat lauantaina Naantalissa.

Olisi ollut hienoa nähdä lempipelaajani Michelle Wie Olympialaisissa, toivottavasti viimeistään Tokyossa! 


Hyviä hetkiä kaikille Olympiagolfin parissa kotona ja kentällä!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti