tiistai 30. elokuuta 2016

TYÖN JA GOLFIN YHDISTÄMINEN ON KAUNIS KAAOS

Aurinkoiset kesäaamut ja edessä kaunis aamupäivän kierros kentällä pirteänä. Extemporena päiväretket vieraille golfkentille kauemmaskin kotoa. Golfkierrosten jälkeen kiireetön lounas klubin terassilla ja mahdollisesti vielä päälle iltakierros. Golfin lisäksi ystävien näkemistä ja kiireettä muiden asioiden hoitoa.   


Kesäloman golffeja on jo ikävä

Tasan kuukausi kesäloman loppumisesta ja kesäloman "golfelämää" on jo kova ikävä. Työn ja golfin yhdistäminen ei ole ollut niin helppoa kuin ajattelin, ainakaan enää näin syksyn kynnyksellä, kun illat hämärtyvät yhä aiemmin ja illan viileys pakottaa pitämään pitkiä housuja. 

Afterworkit ovat nykyisin aftergolfeja. Yritän ehtiä iltaisin töiden jälkeen pelaamaan puolikkaan kierroksen vaikka kiireinen työpäivä painaisi. Joinain iltoina rangea ja viikonloppuisin ainakin toisena päivänä täysi kierros. Tähän yhtälöön vielä satunnaiset iltamenot töiden vuoksi, ystävien ja perheen näkemiset, juoksevat asiat (kuten kaupassa käynti) sekä muut harrastukset, jotka ovat tosin jääneet ihan minimiin. Myös golfit jäävät pakostakin vähemmälle. Kesällä ehti tottua erittäin aktiiviseen pelaamiseen ja nyt olen jo huomannut, että ”touchi” on hieman heikompi, sillä tulee pelattua vähemmän. 


Aftereille golfaamaan

Mitä jos yhtälöön lisättäisiin vielä lapsi ja lapsen harrastukset tai vaikka lemmikki? Omalla kohdallani tällaista "lisähaastetta" ei ole, mutta minulla on paljon muita harrastuksia ja menoja, joiden vuoksi arki on kovaa kompromissien tekoa ja organisoitumista. En silti anna minkään tulla aktiivisen golfharrastamisen tielle, sillä olen täysin uppoutunut ja ihastunut uuteen lajiini. Golf tuo arkeeni luksusta ja inspiraatiota, josta haluan pitää kiinni. Mutta kaikki on loppupeleissä kompromissien ja organisoitumisen kaunis kaoottinen yhtälö, jonka saa ainakin ehkä vielä paperilla kuulostamaan hyvältä. 

Taidankin ruveta katsomaan talveksi aurinkoista lomakohdetta, johon voisi ottaa golfbaginkin mukaan.

Miten muut ovat onnistuneet golfin ja töiden yhdistämisessä? Onko vinkkejä? 



Syksyinen ilta-aurinko luo kauniit pelimaisemat  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti