torstai 6. elokuuta 2015

GOLF - MIKSI?

Moni ystäväni on ihmettellyt uutta lajivalintaani ja välillä mietin itsekin kentällä kauluspaidassa miten tähän on tultu. En ole kauluspaitojen ystävä ja golfista on ollut tylsän elitistinen mielikuva. En ole ikinä ymmärtänyt lajin viehätystä eikä minulla ole ollut mitään kiinnostusta ottaa siitä selvää. Eihän golf ole edes oikeaa urheilua. Onko mitään järkeä yrittää saada palloa pieneen reikään hehtaarien alueella? Eikö sitä harrasta vain seniorit ja ehkä lätkänpelaajat? Sitten tapahtui jotain peruuttamatonta.

Toissakesänä ajauduin kokeilemaan chippailua mökillä "kesäolympialaisissa". Chippalimme kumossa olevaan saaviin golfpalloja oikealla mailalla ja pallot napsahtelivat yllättävän hyvin saaviin. Innostuin hieman ja mietin miltä tuntuisi lyödä pidemmälle.

Toissakesänä avopuolisoni (=golfmentorini) vei minut rangelle kokeilemaan miltä tuntuu oikeasti lyödä. Olimme Naantalissa kihlajaisissa ja piipahdimme Kultarannan rangella. Jotenkin pallo lähti välillä komeassa kaaressa kohti 50m kylttiä! Huteja mahtui mukaan, mutta tuli fiilis "eihän tämä nyt niin vaikeaa ole". Tuntui nautinnolliselta kuulla pallon napsahdus mailaan ja nähdä kun pallo lensi kaaressa kauas nurmelle. Nyt tajuan sen olleen ensikertalaisen tuuria ja ekaan kertaan ei pidä ikinä luottaa.

Lähdin uudelleen rangelle ja ilmassa alkoi olla jo haasteita. Miten se ei nyt lähde, kun ekalla kerralla lähti? Ranne tuli kipeäksi, kun yritin niin kovasti, mutta maila tömähti useasti mattoon. Tiesin, että pystyin lyömään paremmin, mutta lyönti ei aina lähtenyt kuitenkaan niin. Olin jo koukuttunut.

Olen luonteena periksiantamaton enkä suostu luovuttamaan ennen kuin minulla on uusi laji hyvin hanskassa. Ne lajit joista erityisesti pidän haluan oppia mahdollisimman hyvin. Niin pitkälle kuin mahdollista. Päätin, että suoritan Green Card-kurssin seuraavana kesänä. 

Minulla ei ollut aavistuskaan mitä olin mennyt tekemään kokeillessani lajia. Tällä hetkellä tuntuu, että se oli järjettömin lajivalinta ikinä, kerron myöhemmin lisää miksi juuri nyt tuntuu siltä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti