maanantai 10. elokuuta 2015

GREEN CARD -KURSSISTA

Golf-koukuttumisen lisäksi Green cardin suorittaminen oli mielessä, sillä ilmassa oli vaaran tuntua että kesä 2015 kuluisi golf-leskenä. Kesän aurinkoisimmat hetket eivät kuluisi yhdessä rannalla vaan viestitellessä milloin mies tulee kotiin golfkierrokselta. Oli muutenkin kiva hankkia yhteinen harrastus golfmentorini kanssa kesäksi. 

Päätin ruveta katsomaan Green card -tarjouksia heti keväällä 2015 tulevaa kesää varten. Monet gc-kurssit maksoivat n. 120-160€ ja siihen vielä koe päälle. Kurssin kokonaishinnaksi olisi tullut noin 200€. Mielestäni hinta oli kova, sillä en kuitenkaan voinut vielä tietää onko golf minun juttu. 


Huhtikuussa huomasin Grouponilla Peltomäki Golfin tarjouksen, joka sisälsi Green card kurssin, kokeen sekä valinnaisesti lahjakortin Pegon myymälään tai jatkotunnit yhteishintaan 125€. Tarjous oli erittäin edullinen muihin nähden ja kursseja oli sopivasti tulossa toukokuussa. Ostaminen tapahtui helposti netin kautta ja pääsin varaamaan itselleni sopivan viikonloppukurssin Peltomäen sivuilta. Päätin ottaa GC-kurssin lisäksi lahjakortin Pegon myymälään, sillä ajattelin että tarvitsen kuitenkin välineitä alkuun. (VÄÄRÄ VALINTA - ota aina lisätunnit jos on vaihtoehtona...!)


Golfin aloittamisen kynnys on varmasti kova monille korkean GreenCard-kurssihinnan vuoksi. Kuulin kurssilla, että  golfin harrastajamäärät ovat laskussa ensimmäistä kertaa. Toki taantuma saattaa vaikuttaa, mutta uskon myös että laji ei ole siirtynyt niin vahvasti sukupolvelta toiselle, ainakaan naisten keskuudessa. Jotta harrastajamääriä saataisiin nousuun pitäisi mielestäni ensiksi pitäisi miettiä miten ihmiset pääsisivät mahdollisimman helposti kokeilemaan lajia. Mielestäni on hyvä sääntö, että etikettikoe pitää suorittaa ennen kentille menemistä, jotta pelaaminen on sujuvaa, turvallista ja pysyy myös aikapuitteissa. Kurssit voitaisiin kuitenkin tehdä vaikka kevyemmiksi ja sitä myötä edullisemmiksi, jotta kynnys kokeilemiseen olisi matalampi. Yhdysvalloissahan ei  ole Green Card -koetta ollenkaan. Vaikka en ihan sen kannalla olekaan niin mielestäni lajin aloitus voitaisiin tehdä edullisemmaksi/helpommaksi ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita lajista. Tämä on vain yksi syy monista, mutta omalla kohdallani aika relevantti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti