keskiviikko 28. syyskuuta 2016

HELLY GOLF TREENIT - MAILAN TAAKSEVIENTI JA VOIMANTUOTTO

Mielestäni on hyvä pysähtyä välillä harjoittelemaan yhtä tai kahta juttua rangella, eikä yrittää oppia kaikkea kerralla. Kävin rangella treenaamassa mailan lyhyempää taaksevientiä ja sen lisäksi keskityin voimantuottoon vartalosta. Mentorini oli mukana kuvaamassa ja koutsaamassa.

Tässä lyhyt kuvaus treenini sisällöstä ja postauksen lopussa video swingistäni ennen ja jälkeen treenin. Näetkö eron? 


Alkuun yhden käden treeniä

Aloitimme treenit ”yhden käden harjoituksella”. Tämän tarkoitus oli opettaa etukättä liikkumaan luontevamman liikeradan mukaan. Normaali lyönti tuntui tämän jälkeen heti paljon paremmalta ja pallo lähti suoraan ja kevyesti. Otan ehdottomasti yhden käden -harjoituksen jatkossa osaksi alkuharjoittelua.




Sitten keskityin mailan lyhyempään taaksevientiin. Kehoni on osittain yliliikkuva ja siksi teen helposti lyönnissä paljon enemmän kuin tarvitsisi. Kuvittelen välillä, etten vie mailaa niin paljon taakse, mutta videointi paljasti totuuden. Mitä lyhyempi mailan taaksevienti on, niin sitä helpompi hyvä lyönti on toistaa ja se pysyy paremmin hallittavana.






Tämän lisäksi keskityin toiseen tärkeään asiaan eli voimantuottoon vartalostaHarjoittelin lyömään paremmin koko vartalon voimalla ja liikkeellä. Olen lyönyt lähinnä ylävartalolla ja vaikka lyönnit ovat olleet melko pitkiä, niin niistä on puuttunut ”potku”. 


Treenasin tätä aloittamalla downswingin lantion kiertoliikkeellä, jolloin kädet seurasivat perässä. Näin lyönti lähti vartalon voimasta ja liikkeestä. Lyönti tuntui heti paremmalta ja pallo lensi kevyemmin pidemmälle.  Tässä tutoriaalissa on mielestäni ihan hyvä vinkki tämän opetteluun: http://bit.ly/2cAuq64




Yllä olevassa "before ja after"- videossa on lyöntini rangetreenien alussa ja lopussa, kun ilta jo hämärtää. Mielestäni videoissa on selvä ero, jälkimmäinen swingini on huomattavasti hallitumpi ja liike lähtee lantiosta. Swingin loppuasennostakin huomaa, että jälkimmäinen oli hallitumpi.


Olisi kiva nähdä muiden treenien tuloksia! Laita swingivideosi ennen ja/tai jälkeen Instagramiin hashtagilla #hellygolftreenit

Lue myös  Helly Golf Treenit -sarjan ensimmäinen postaus täältä Helly Golf Treenit - Range!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti