sunnuntai 18. joulukuuta 2016

HELLY GOLF TREENIT - KESKITTYMISEN PARANTAMINEN

Yritän puhua aina määrätietoisen rangeharjoittelun puolesta, mutta se ei ole yhtä helposti tehty kuin sanottu.

Mikäli harjoittelet yksin, etkä käy säännöllisesti PRO:n tunneilla, niin voi olla vaikea miettiä mihin sitä omissa treeneissään keskittyisi. Vai kokeileeko vähän kaikkea. Helly Golf Treenit - postauksissa nostan esiin omia treenejäni ja tällä kertaa kirjoitan keskittymisestä, joka on mielestäni yksi harjoittelun tärkeimpiä kulmakiviä.




Rangelle saavuttessa on etenkin alussa kova into alkaa heti vain lyömään. Olen yleensä lyönyt pallokorini jo tyhjäksi, kun mentorillani on vielä reilu puolikas kori jäljellä. Herrasmiehenä hän antaa minulle muutaman omista palloistaan, jotka ovat kuitenkin nopeasti "hotkaistu". Pian olen jo palloautomaatilla hamstraamassa lisää palloja.

Kun on viimeinen pallo jäljellä mietin, että tässä pitää onnistua, jotta jää hyvä fiilis. On totta, että kannattaa jättää hyvä muistijälki, mutta miksi vasta korin viimeisen pallon kohdalla tulee niin kova tarve onnistua, että keskittyminen tekemiseen paranee. Haluan, että yhtä hyvä keskittymisen taso olisi jokaisen lyönnin kohdalla.





Olen päättänyt harjoitella keskittymistä systemaattisesti talvikaudella. Mitä jos 60 pallon korillisesta yritän keskittyä jokaiseen, kuin kyseessä olisi korini viimeinen pallo.  Haluan kasvattaa parempien lyöntieni määrää järjestelmällisesti ja toivon, että se ohjaisi minut keskitymään vahvemmin jokaiseen palloon rutiininomaisesti. Mitä jos jokaisen kerran pallon eteen asettuessa keskittyminen tulisi lähes lihasmuistista.

Mikäli treeneissä tulee huono lyönti tai huonoja lyöntejä, niin astun lyöntipaikalta pois ja vedän happea. Mietin millä voimaantumisajatuksilla tai sanoilla saan jumpattua mieltäni takaisin hyvää focukseen ja saan taas parempia lyöntejä. Tätä samaa harjoitusta voin sitten käyttää peleissäkin kesällä.



Lyö mielummin vähemmän parempilaatuisia lyöntejä, kuin paljon huonompia lyöntejä.

Less is more.

Niin pelissä kuin rangellakin. 









2 kommenttia:

  1. Hei, lukaisepa kirja Every shot must have a purpose, on olemassa myös suomennettuna versiona. Hyviä treenejä keskittymiseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, tsekkaan ehdottomasti! Nimi kuulostaa jo lupaavalta! :) Hyviä treenejä sinnekin!

      Poista