maanantai 5. joulukuuta 2016

GOLF ON LOISTAVA LAJI TYÖHYVINVOINNIN PARANTAMISEKSI

Liikunnan  merkitys työssä jaksamiseen ja työkuntoon on suuri useiden tutkimusten perusteella. Olen itse suuri liikunnan puolesta puhuja ja uskon, että liikunta auttaisi moneen pulmaan, kuten muun muassa kaamosväsymykseen.

Nykypäivänä olisi mielestäni erittäin tärkeää, että työnantajat panostaisivat yhä enemmän liikunnan kautta työhyvinvointiin ja löytäisivät keinon motivoida työntekijöitään huolehtimaan omasta työssä jaksamisestaan. Tämä mahdollistaisi hyvinvoivan ja motivoituneen työyhteisön ja sitä kautta myös paremmat tulokset. Liikunta tuottaa hyvää oloa ja endorfiiniä, joka pitää mielen virkeänä. Työt maistuvat paremmalta ja aivot toimivat paremmin, kun ne saavat enemmän happea.




Luonnollisesti kaiken A ja O on työntekijän oma halu liikkua. Uskon, että siihen kipinänä voi toimia firman tarjoamat liikuntapalvelut, kuten esimerkiksi antamalla liikuntaseteleitä tietyn määrän vuodessa, järjestämällä yhteisiä aktiviteetteja kuten jumppia, sählypelejä tai joogatunteja. Joissakin yrityksissä on erilaisia liikuntakerhoja, kuten esim. golfkerhoja tai ratsastuskerhoja.

Golf on rento ja sosiaalinen ulkoilu- ja liikuntamuoto, jonka positiiviset terveysvaikutukset on myös todettu. Tässä muutama ajatukseni miksi golf olisi täydellinen laji firmojen henkilöstön liikuntaeduksi.

Golf sopii kaiken ikäisille sukupuoleen katsomatta ja sitä voivat harrastaa naiset ja miehet keskenään. Monissa firmoissa työntekijöiden ikä vaihtelee suurestikin, jonka vuoksi yhteisten harrastusten pitää soveltua hyvin ikään katsomatta.




Laji ei vaadi entuudestaan hyvää fyysistä kuntoa, nopeutta tai ketteryyttä ja se sopii myös monille liikuntarajoitteisille. Siinä tulee käveltyä useita kilometrejä ulkona luonnossa. Golf kuitenkin edesauttaa liikkuvuutta ja peruskuntoa. 

Sosiaaliset ja pedagogiset ominaisuudet puhuvat myös golffin puolesta. Golf kehittää vuorovaikutustaitoja ja sosiaalisia suhteita, sillä lajissa pelataan ryhmissä hyvän etiketin mukaisesti ja toiset huomioon ottaen. Ryhmässä opitaan kunnioittamaan muita pelaajia ja opitaan miten eri ihmiset toimivat paineen alla. Golf on myös hyvä laji mielenhallinnan työstämiseen erilaisissa tilanteissa. Oli kyseessä sitten huono swingi, ärsytttävä pelikaveri tai epävarmuus. ”Bad attitude is worse than bad swing” on yleinen quote golffareiden keskuudessa.





Jos olisin päättämässä firman liikuntaeduista, niin golf kuuluisi niihin yllä mainitsemieni syiden vuoksi. Tai jos olisin töissä isommassa firmassa niin olisin varmasti pistämässä pystyyn yritykseen golfkerhoa, jonka kautta voisi suorittaa greencardin, ottaa kimpassa tunteja ja käydä pelaamassa yhdessä. Tämän lisäksi firman henkilökunnan golfkerhon sisällä voitaisiin järjestää ”leikkimielisiä” kilpailuja, sillä lajissa voi kilpailla tasoitusjärjestelmän vuoksi yhdessä eri tasoiset pelaajat.

Monet golfseurat tarjoavat yrityspelioikeuksia, jotka mahdollistavat pelioikeuksien joustavan käytön henkilökunnan sisällä tai vaikkapa yritysvieraiden pelaamiset. Näist voi neuvotella golfseuran kanssa.



Mikäli haluat tutustuttaa firmasi työntekijät golffin saloihin, niin ota rohkeasti yhteyttä alan toimijoihin! Golfliitosta osataan varmasti neuvoa oikeaan suuntaan ja uskoisin, että hinnat ovat kilpailukykyisiä muiden lajien kanssa. Ennakkoasenteita työntekijöillä varmasti on, mutta vielä varmempaa on että golffia kokeillessa erilaiset ennakkoluulot osoittautuvat vääriksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti