torstai 22. joulukuuta 2016

JOOGASTA VOIMAA JA LIIKKUVUUTTA GOLFFARILLE

Jooga on varmasti yksi parhaimpia lajeja tukemaan golffarin fysiikkaa, sillä se vahvistaa liikkuvuutta, tasapainoa, voimantuottoa ja mielenhallintaa. Talvi on loistavaa aikaa harrastaa golffia tukevia urheilumuotoja ja joogan pitäisi näistä syistä kuulua golffarin arkirutiineihin.


Olen itse vasta viime aikoina löytänyt kipinän joogaan. Tuntuu, että joogaintoni on ollut kiven alla, sillä kehoni on ollut niin jumissa, että joogaaminen on tuntunut vähän epämiellyttävältä. Olen luonteeltani myös hieman kärsimätön, joten joogan rauhallinen tempo on tuntunut haastavalta. Mutta juuri näistä syistä nimenomaan tarvitsen joogaa.

Vaivihkaa olen  alkanut nauttimaan hämäristä tunneista rauhoittavassa joogasalissa. Saan keskittyä rauhassa kuuntelemaan kehoani ja hengittämään juuri niihin paikkoihin, jotka tuntuvat kipeiltä. Joogatunti on meditatiivista ja omaa aikaa, jolloin saan keskittyä vain itseeni. Kukaan ei tule juttelemaan tai keskeyttämään harjoitustani.



Joogasalista lähtiessa oloni on raukea, levollinen ja tunnista riippuen hikinenkin. Uskon, että säännöllinen joogaaminen tuo swingiini ja vartalonkiertooni voimaa, nopeutta ja keveyttä.

Joogamuodon voi valita oman mielen ja tarpeiden mukaan. Esimerkiksi astanga jooga kasvattaa voimaa ja lihaskuntoa, sillä se on dynaamista ja urheilullista. Yin jooga on puolestaan voimakasta syvävenyttelyä ja sopii hyvin kehonhuolloksi, etenkin jos harrastat aktiivisesti muita lajeja. 

Alaselän rentoutusta kevyesti heilutellen jalkoja silkkikeinun avulla puolelta toiselle

Kävin kokeilemassa tällä viikolla ilmajoogaa, joka oli todella hauska kokemus! Ilmajooga lisää liikkuvuutta, lihasvoimaa ja avaa hengitystä. Tunnin jälkeen huomasin saavani happea paljon paremmin ja hengitys tuntui helpommalta. Ilmajoogassa tehdään harjoitukset katosta roikkuvan silkkikeinun avulla. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, jos pää alaspäin roikkuminen ja kiipeily kangasta pitkin ei pelota liikaa. :)



Ilmajooga auttoi hapenottokykyyn

Ovatko muut huomanneet joogan auttavan swingiin?

Rentouttavaa ja rauhallista Joulua kaikille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti