perjantai 3. kesäkuuta 2016

NELJÄ VINKKIÄ GOLFISTA KIINNOSTUNEILLE

Aloitin blogin viime kesänä, koska oli tarve purkaa tuntoja ja ajatuksia opettelun varrelta. Golfin aloittaminen koettelee hermoja ja kärsivällisyyttä. Tässä neljä omakohtaista vinkkiä, jotka toivottavasti helpottavat golfin aloittamistasi.

1. GOLF-MENTORI
Hanki golf-mentori, joka toimii henkisenä tukenasi ja oppaanasi golfin aloittamisessa. Omalla kohdalla se oli avopuoliso, mutta miksi se ei voisi olla tuttu tai vaikka naapuri joka golfaa. Golf-mentori kertoisi miten pääset parhaiten alkuun, mistä hankkia pelilippuja ja kuinka toimit kentällä. Olisi hyvä, jos mentori pelaisi sinun kanssa muutaman ensimmäisen kierroksen.

Itse pääsin lajiin nopeasti syvälle avopuolison avulla ja ilman hänen tukea ja mentorointia laji olisi saattanut jopa jäädä ensimmäisen kesän aikana. Kynnys lähteä eri kentille olisi ollut myös kova. Golf-mentorin kanssa voisi käydä rangella jo vaikka ennen kuin suoritat GC-kurssin. Golf-mentorin ei tarvitse opettaa lajin tekniikkaa, mutta toimia tukena ja näyttää miten "homma toimii".

Olisipa kätevää, jos tällaisia golf-mentoreita olisi vaikka vapaaehtoisina ilmoittautunut golf-klubeille ja heitä voisi kysyä mukaan klubin kautta. Jos olet rohkea niin voithan kysyä esim. golfin keskustelupalstoilta kokenutta golfkaveria mukaan. Näin golfin aloittaminen on helpompaa ja pääset helpommin alkuun.

Tällaiset golf-mentorit tulisi mielestäni tarpeeseen, etenkin jos GC-kurssia ei velvoiteta. 

2. GREEN CARD-KURSSI
Käy GC-kurssi vaikka voisit itsekin opetella ja suorittaa kokeen erikseen. Ryhmässä saa vertaistukea ja sieltä saa hyvät ensimmäiset eväät alkuun. Suosittelen myös, että otat selvää opettajasta ja kurssista, jotta tiedät maksavasi laadusta. 

3. HANKI HYVÄT ALOITTELIJAN MAILAT 
Tein virheen aloittaessani golfin viime kesänä mailoilla, jotka olivat luultavasti viime vuosisadalta. Sain mailat kaupan päälle ostaessani käyttämättömät golf-kengät kierrätysryhmästä. Myyjä oli saanut mailat itsekin ilmaiseksi ja nyt ymmärrän miksi. En raaskinut ostaa mailoja heti ensimmäisenä kesänä ja kuvittelin niiden olevan ihan käyvät. Hoin itselleni, että "näilläkin on opittava lyömään. Jos opin näillä niin lyön millä vaan." Näinhän se on, mutta helpoksi viime kesää en itselleni tehnyt.

 Loppukesästä hylkäsin saadut mailani ja pelasin avopuolisoni vanhoilla mailoilla. Johan helpotti vaikka kyseessä oli miesten mailat. Jo grippi tuntui niin paljon mukavammalta ja pallot lähtivät huomattavasti helpommin ilmaan. Eron huonojen ja hyvien mailojen välillä kyllä huomaa

Ole siis tarkkana ja hanki itsellesi aloittelijan mailat, jossa lapa on tarpeeksi paksu ja pääset paremmin pallon alle .Suosittelen täyttä settiä. mutta alussa ei ehkä kannata väkisin harjoitella vaikeilla mailoilla jos lyönti takkuilee. Pärjäät hyvin seiskamailalla ja kun se on hallussa niin voit siirtyä siitä rauta-6:seen ja rauta-5:seen. Väyläpuita ei tarvitse mielestäni ainakaan ensimmäisenä kesänä.

4. NAUTI PELISTÄ 
Muistutan itselleni golfin koetellessa hermoja, että pelaaminen on hauskaa vaikka ei aina onnistuisikaan. Pitää painaa mieleen pienetkin onnistumiset ja jatkaa niiden avulla. Golfaaminen on itsessään etuoikeus.

Mun menthori ja minä




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti